Yllesockor av Viking Raggen

Jag stickade för kanske en månad sedan nya yllesockor till mig själv, var så nyfiken på att testa mitt nya garn: Viking Raggen. Jag använde även mina nya fyrkantiga KnitPro sockstickor (5mm) och de var verkligen bekväma att jobba med.

Sockor1

Basic yllesocka, storlek 39

Som mönster körde jag basic 2 r 2 a resor och sedan förstärkt (vahvistettu) häl med “normal” tå. Kommer inte längre ihåg vad jag hade maskor per sticka men gick enligt Isovelis storleksguide.

Sockor2

Väldigt nöjd med Viking Raggen garnet, mjukt och varmt!

Garnet var ganska tjockt, mjukt och visade sig göra varma yllesockor. Jag brukar ha på mig dessa om kvällarna då det blir lite kyligt om tårna.

Sockor3

Hemmasockor <3

Det enda jag skulle göra om är att ta några maskor bort då de är snäppet lösa efter en tids användning. Det roliga var ju att det gick rätt snabbt att sticka sockorna tack vare det tjocka garnet och stora stickorna. Ifall jag snubblar över Vikings sockgarn igen så tror jag nog att några nystan får flytta hem till min garnhörna :)

spacer