Tåvärmare to the rescue!

Hur var det ordspråket gick, skomakarens barn har inga skor? I detta fall så kan vi tillämpa det som hantverkarens man har inga sockor! På önskelistan har det funnits “tåvärmare” i krhm några vintrar. De såg dagsljuset denna vecka! Undrens tid är inte förbi :)

Problemet med tåvärmare (som är tänkta att passa i snowboardbootsen då han är ute och kitesurfa på isen och fryser om tårna) var att jag inte riktigt visste med hur många maskor det skulle börjas och hade aldrig tidigare börjat “i mitten” av en socka förut.

Nu lärde jag mig häromdagen hur man stickar sockor från tårna uppåt, och som test fick dessa tåvärmare äntligen bli verklighet:

Från tårna började "halvsockor"

Från tårna började “halvsockor”

Jag använde Viking Raggen som garn och stickade med mina fyrkantiga KnitPro 5mm sockstickor. Som hjälp på vägen använde jag denna sida med instruktioner (på finska dock). Jag slutade öka vid 40 maskor, så att de inte skulle bli för lösa. Ja, och tid gick ca 2 timmar inklusive experiment med ny teknik.

tavarmare1

Tåvärmarna på mina fötter

Enda problemet jag märkte efter att första var klar, var att kanten rullade sig lätt. Men vi ska se efter första test-run hur de beter sig i bootsen. Enligt mig så kommer de att hasa ner sig i tårna (vilket alla låga sockor gör åt mig…) men enligt mannen så kommer det inte att hända :D

Remains to be seen! Bara havet skulle frysa ;)

spacer