Save the Date kortens tillverkning

Då jag tänkte sätta ner mig och skriva ett snabbt svar på en vänlig kommentar av Cecilia, som undrade hur jag hade gjort våra Save the Date kort, visade det sig att jag inte kunde hålla mig kort! Så därför gjorde jag nu ett eget inlägg med bilder som förhoppningsvis ger en bättre bild över hur jag pysslade ihop korten inför vårt bröllop.

Korten är gjorda av vanlig hobbykartong, brunt pappersband, några stämplar och kalliografipennor. De yttre måtten på det vikta kortet är 10,5 x 5 cm, d.v.s. utnyttjade ett A4-ark till 100 % då det gick precis 6 st kort på ett ark. “Vågen” på framsidan klippte jag med en mönstersax.

savethedate01

Eftersom jag är petnoga över raka linjer och snygga skärningar användes linjal och pappersskärare flitigt vid tillverkningen

Innuti korten kompilerade jag en dekoration av tre separata små stämplar och tre olika toner av blått och grått på vänstra sidan. På högra sidan var själva informationen som var viktig för mottagarna.

savethedate02

I’m lost at sea without you

Som lim för de pappersbitarna som satt “tätt ihop” använde jag ett tvåsidigt limtejp, det gör inte pappersytan vågig och sitter garanterat ordentligt fast. På framsidan använde jag ett tjockare limtejp för att ge lite höjd till lagren och så att papperssnörets ändor snyggt gick att gömma.

savethedate03

Papperssnörets ändor går lämpligt att gömma då skumtejpet är lika högt.

spacer