Randig Naava pipo

Eftersom jag under senare åren har börjat utforska andra garnmärken än Novita (vilket var min inkörningsport till garnvärlden) har jag inte köpt så mycket av deras senaste säsongsprodukter. I höstas gjorde jag ett undantag dock, då jag bekantade med Naava-garnet.

Novita Naava blå och beige

Novita Naava blå och beige

Naava är en blandning av 60 % akryl, 20 % ylle och 20 % alpaca och det går 100 gram i ett nystan som räcker till 117 meter. Stickrekommendationen är 7, men jag gjorde denna pipo med 6:ans stickor då jag ville få den lite tätare.

Nu är det ju så att jag stickade pipon i höstas, och kan inte längre komma ihåg hur många maskor jag började med. Men här är bilder på den klar, den har varit riktigt skön att använda trots att den är på gränsen till att vara för stickig.

Beige-blå randig vardagspipo

Beige-blå randig vardagspipo

För att få rätt storlek på pipon mätte jag huvudomkretsen på mig själv och sedan räknade ut hur många maskor det skulle gå till det. Har börja mer och mer använda räknetekniken för att räkna ut antal maskor och nu stickar jag helt gärna små provlappar innan jag börjar med själva arbetet. Tidigare var jag kanske lite för otålig för det :)

Kanske en cm för kort, men annars riktigt bra storlek blev det på den

Kanske en cm för kort, men annars riktigt bra storlek blev det på den

spacer