Pink rundhalsduk till julklapp

En söt kusin till mig önskade en rundhalsduk och enda önskemålet var att den skulle vara pink! Sagt och gjort, mig behöver man inte be två gånger att gå till garnbutiken.

Stegen styrde jag till Sökö, närmare sagt min luottolähikauppa Menita Outlet. Där hittade jag följande skönhet:

Man skulle  ju ha kunna tro att jag jagade garn enligt nagellacket...

Man skulle ju ha kunna tro att jag jagade garn enligt nagellacket…

Manos del Uruguay är ett Fair Trade märke vars mål är att erbjuda arbete till främst kvinnor på landsbygden. Vackra färger har de och merinoyllet är supermjukt. Silk blend som jag valde består av 70 % merino och 30 % silke, vilket resulterar i ett mjukt garn med mycket lyster. Kolla deras färgkarta, där finns många vackra alternativ!

Som kompis till det pinka garnet valde jag ett grått merinogarn för att ge kontrast till ränderna. Eftersom jag hade fria händer valde jag att provsticka några olika alternativ före jag började med den riktiga halsduken. Dels för att kolla hur mönstret beter sig med garnen och dels för att få stickfastheten bestämd så att jag kunde räkna ut hur många maskor jag skulle lägga upp. Jag hade läst att 120 cm vore lämplig längd på en rundhalsduk som går två varv runt halsen, så det blev 180 maskor.

Det var värt besväret att sticka en provlapp!

Det var värt besväret att sticka en provlapp I tell you!

Jag gjorde halsduken med KnitPros rundstickor med storlek 4 mm.

Mönstret jag valde att såg bäst ut var mosstickning med det pinka garnet i 8 varv och sedan två varv räta maskor med det gråa. Första varvet som följde med det pinka stickade jag med endast räta maskor, på detta sätt blev färgbytet snyggare på framsidan av halsduken. Här är en high-tech bild över mitt mönster :)

Detta mönster upprepades då 18 ggr brevid varann och sedan 10 ggr på höjden för att få rätt storlek på halsduken

Detta mönster upprepades då 18 ggr brevid varann och sedan 10 ggr på höjden för att få rätt storlek på halsduken

Här är ännu några suddiga kännybilder jag knäppte på halsduken innan den paketerades in och skickades med Julgubben till mottagaren :)

Bilden är väldigt mörk, den pinka färgen var väldigt klar och grann i verkligheten :)

Bilden är väldigt mörk, den pinka färgen var väldigt klar och grann i verkligheten :)

Julbelysning och suddigt foto

Julbelysning och suddigt foto, enjoy

 

spacer