Novita Vinter 2011

I den här vinterns tidning fanns det väldigt många pipon, varma tröjor och vinterdekorationer. Och överraskningen var ju stor då de hade mönster på hundtröjor! Too bad att vår hund i fråga är av den mera långhåriga sorten men hoppas andra frusigare hundar får glädje av en ny stickad tröja i vinter.

Så många härliga pipon, where to begin?

Pipon fanns det som sagt många många att välja mellan. Jätteroligt med både barnstorlekar och vuxenversioner och för en lite piponybörjare som mig är det lärorikt att studera de olika mönstren. Man ser olika tekniker och kan börja se skillnaden mellan de olika garnen och sticktjockleken.

Tofsar is the grej

Och tofspipon! Härlighet. Mycket ränder, tofsar och tjocka garn eller kombinationer av olika garn verkar vara pop. Färgerna på vinterns garner är ju kanske inte i min smak direkt, speciellt inte Silmu garnet. Men som tur finns det andra garn man kan välja från.

Sedan mönstret som jag direkt blev såld på och redan har börjat med:

Lilla takabää

Hjälp vilket sött lamm! Var redan samma veckoslut till LankaDeli och köpte Softy. Det som visade sig lite tricky var att virka med det svarta garnet, man ser inte öglorna alls. Så det blev att gissa och försöka utantillräkna maskorna och hoppas på det bästa. Det vita garnet går lite bättre, men inte har man full kontroll ifall man t.ex. sticker endast i den yttre öglan eller båda. Som tur är det så fluffigt garn att det är förlåtet men lite irriterande ändå att inte ha kontrollen.

De flesta klädesplagg som fanns i tidningen föll inte i smak, dels för att jag inte har stickat stora projekt så som en vuxen tröja, och dels för att jag vet att det kommer att krävas total förälskelse i ett mönster för att jag skall orka sticka ett så stort projekt.

Färgerna i överlag tyckte jag var väldigt mörka och lite dystra, förstår att det är vinter och så men skulle gärna ha sett lite gladare och varmare färger. Och då jag själv verkligen inte gillar varken Noki eller Silmu så föll alla de mönstren ganska automatiskt ur räkningen.

Men som sammanfattning, härligt med pipoinspiration, hundtröjor och förstås lammet. Lite småtråkigt med tröjorna men kanske jag inte är målgruppen för dem heller. Som önskemål lite modernare tröjor och gladare färger i garnsortimentet! I väntan på våren med andra ord :)

spacer