Novita Sukkalehti

Med senaste Novita-tidningen kom det alltså med även en socktidning. Den går vad jag förstått även att köpa som lösnummer i butiken.

I tidningen finns det 34 yllesocksmönster för olika Novitas garn. Bland mönstren fanns det både traditionella, dekorerade, spets och mindre traditionella sockor, så jag tror att de flesta hittar någon favorit bland dem. Mönstret som lockar mig mest att genomföra är följande:

Enkla men ändå vackra

Klart det fanns vackra långa spetssockor, men who am I kidding, knähöga detaljerade spetssockor är inte nåt som jag sannolikt orkar genomföra. Så min favorit blev dessa enkla men ändå väldigt vackra yllesockor. Mönstret är både simpelt och lite annorlunda och knapparna har ju sin charm.

Mycket behändig sida

En av mina favoritgrejer i tidningen var tre uppslag med grundmönstret för yllesockor för Nalle, 7 Veljestä och Isoveli men storlekstabeller för respektive garn. Hur många maskor vilken storleks socka ska ha är kunskap som erfarna stickare har, men för mig är detta ännu ganska öppet. Så en cheat sheet kommer att komma väl i bruk, tack Novita!

Nybörjarna tackar och bockar

Det andra som jag reagerade mycket positivt på var uppslaget med alla olika sätt att göra hälen och tån på. Redan bara att koppla ihop metodernas namn och utseende ger mycket, men också att se dem bredvid varann är ett bra sätt att se deras skillnader. Detta var mitt andra favorituppslag.

Som sammanfattning kan jag konstatera att ett trevligt bonus, väldigt mångsidiga mönster och mängder av tack till Novita för de Nalle, 7 Veljestä och Isoveli uppslagen samt lektionen i de olika tå- och hälmetoderna. Många av sockmönstren var inte inspirerande för mig, men säkert för någon annan läsare.

spacer