Herringbone halsduken

Nu har jag börjat på rundhalsduken med herringbone mönster.

Vad tror ni? Merinogarnet är verkligen mjukt och behagligt, vilket är ganska nödvändigt med mig åtminstone, för klarar inte av ylle som sticks runt halsen. Har nu stickat 150 gram, enligt mönstret så skulle det vara 400 gram totalt, så tänkte känna för lite hur tjock jag vill ha den och sedan sluta då det känns rätt. Överloppsgarnet skulle ju vara kul att sticka en mössa av.

Nya Knit Pro rundstickor i björk <3

Eftersom det skulle vara 12:ans rundstickor med 80 cm kabel så var jag tvungen att köpa nya (stackars mig inte sant…) :)

Valde Knit Pros rundstickor i björk som man kan byta kabeln på! Helt superfiffigt så räcker det med några kablar och sedan byter man bara stickorna på. Hade först problem med att de skruvade upp sig då jag stickade med dem, men sen så efter att jag googlat det märkte att det kom juh en nyckel med som man ska spänna kabeln med… Sedan fungerade de hur bra som helst!

Herringbone mönster

Själva mönstret är intressant att sticka, inte värst svårt när man äntligen get the hang of it. Men förskräckligt svårt att sprätta… Går lite långsamt att sticka, men är väldigt nöjd med hur det blir och se ut.

spacer