Pulsvärmare till kontoret

Då man jobbar vid datorn hela dagen blir fingrarna lätt kalla så mitt senaste veckoslutsprojekt blev ett par pulsvärmare. Som garn använde jag ett alpacagarn som jag köpt för några år sedan på hantverksmässan, som dessutom råkade vara i firmafärger :)

WP_20130911_11_38_38_Pro

Färdigt att sys ihop. Mönstret var roligt att sticka, efter första varven gick det på rutin redan

Mönstret är från Garnstudio, länk. Först trodde jag att man skulle öka varje varv för att få “triangelspetsen”, men efter några cm förstod jag att ökningen kommer gratis då det är fyra omslag och tre minskningar. Sprätta sprätta och börja om från början. Gör om, gör rätt kan vi säga.

WP_20130911_11_49_52_Pro

Båda handledsvärmarna färdiga för användning

Stickorna var nr 3 och långa raka, vilket var ovant att sticka med då jag senaste år nästan endast använt rundstickor eller sockstickor. Hundvalpen tyckte det var jäätteroligt då de viftade…

WP_20130911_11_50_55_Pro

Vänster hand

Jag ångade dem innan jag sydde ihop dem, lite som experiment. Har hört/läst att maskorna lägger sig vackrare om man finishar dem (vilket jag aldrig gjort tidigare). De blev nog jämnare och snyggare, men samtidigt så blev de också längre och inte så spända på handen.

WP_20130911_11_51_27_Pro

…och höger

Nu duger det och jobba :)

spacer