Garnhörna part II

Efter att jag hade första versionen klar av garnhörnan fick den lite uppdatering. Så projektet fick en fortsättning!

Efter att ha suttit många kvällar och dagar i min nya garnhörna och jobbat (och njutit!) började jag känna att garnen behöver en ny ordning på väggen. Dessutom installerade jag en hylla för böcker (och som avställningsyta) plus en anslagstavla där jag kan hänga upp mina mönster som jag vill göra eller ger mig inspiration. Anslagstavlan var någon urgammal Ikeagrej som jag hittade bland vårt skräp och spraymålade den helt enkelt vit också. Matchi-matchi.

Hyllan gjord av bambu och den vitmålade anslagstavlan fungerar bra ihop och är väldigt funktionella

Hyllan gjord av bambu och den vitmålade anslagstavlan fungerar bra ihop och är väldigt funktionella. Här ser man även min nystningsmaskin som troget rullade upp alla mina garnnystan.

I bilden ovan ser man även en tilläggsdel som jag gjorde till garnväggen. Nere till höger gjorde jag en ytterligare träbit så att nedre kanten var på samma nivå i båda sidorna av hörnet. Detta gav då också mer förvaringsutrymme för garnen, hups! :)

garnvägg0002

Det här var ju en njutning att få pilla och plocka med garnen!

Från första versionen av hörnan bestämde jag mig att ordna om garnen på väggen, så fick plocka ner alla nystan och pinnar för att sedan lägga upp dem igen i ny ordning. Och vilken beslutsångest en ordningsfreak som jag hade, skulle de vara i färg ordnade, eller enligt garnmaterial? Eller rent av favoritordning? Till slut bestämde jag mig för att ordna dem enligt användningsändamål. På väggen längst bak är alla sockgarn och mera grova material. Till höger längst ner är babygarn och uppåt sedan merino och övriga mjuka ylleblandningar.

Så här ser garntavlorna ut tomma och en del av garnförrådet är på golvet och väntar på att bli upphängda

Så här ser garntavlorna ut tomma och en del av garnförrådet är på golvet och väntar på att bli upphängda

 

Min garnvägg börjar likna sig!

Min garnvägg börjar likna sig!

Längst nere på golvet i hörnet ser man en av de vitmålade förvaringslådor och sedan mitt sticketui. Det är väldigt bekvämt att ha lådorna där nära, för då kan man lätt sätta undan halvfärdiga jobb, tillbehör och diverse skräp som man ändå behöver ha tillgängligt då man stickar o pysslar.

På bokhyllan ser man mina stick och virkböcker, mitt egna lilla bibliotek <3 Den duger utmärkt till att ställa tekoppen på också då man sitter och jobbar!

garnvägg0011

Detta är slutresultatet, fotat så gott det går utan solljus. Jag trivs väldigt bra i min hörna och det blev ett intressant inredningselement också till nedrevåningen

Som sammanfattning kan jag konstatera att det var mycket mera jobb än jag hade föreställt mig, men värt det definitivt. Gungstolen är otroligt bekväm att sitta och jobba i, plus att man får väldigt bra belysning så blir inte ögonen så trötta.

Fördelarna med detta projekt:

  • Bekväm arbetsstation
  • Enkel och inspirerande förvaring av garnen
  • Inga mer halvfärdiga stickningar och garnändor i soffan
  • Alla verktyg, redskap, böcker och tidningar har sin egen plats vilket gör att hemmet är snyggare och det är roligare att jobba
  • Supermysigt tillägg till inredningen hemma

Tyvärr så har jag hittat två nackdelar också:

  • Det drar lätt kallt över nacken ifall något fönster är på glänt i övrevåningen
  • Allt damm och hundhår (!!) faller ner på garnen från trappornas springor

 

 

Till sist vill jag bjuda på en bonusbild från mina äventyr med blixten :)

garnvägg0008

Det är verkligen inte det lättaste att få ljuset rätt med en extern blixt och litet hörn med ojämnt “tak”. Här är en av de mindre lyckade försöken som jag först efteråt märkte att jag hade en bonusgäst med på!

spacer