Garnhörna part I

Garnhörnan är en idé som jag stötte på i Internets förunderliga värld och förälskade mig i den omedelbart! Jag gjorde en liten sneak peak post tidigare. Det tog ganska många kvällar att nysta om alla mina garn, men det var ett ypperligt tillfälle att göra inventarium och njuta av sin samling :)

Inventarie! Garn! Härligheter!

Inventarie! Garn! Härligheter!

Min garnhörna som jag byggde åt mig är placerad under våra trappor, där har varit ett litet utrymme som vi inte riktigt har kunnat bestämma vad vi ska göra med det. Mest har det stått diverse lådor och skräp som borde förvaras någon annanstans.Själv har jag länge drömt om en gungstol också (pensionärsvarning), så jag bestämde mig för att kombinera gungstol + garnförvaring + stickningsstation :)

Detta var då utgångsläge, gungstolen införskaffad från trogna Ikea och limträskivor från Bauhaus

Detta var då utgångsläge, gungstolen införskaffad från trogna Ikea och limträskivor från Bauhaus

I Ikea hittade jag en gungstol som var bekväm, snygg och inte alltför dyr. Mattan som är under på bilden lades dit tillfälligt så att inte gungstolens ben skulle skråma parketten. Nå, ni kan säkert gissa om jag har bytt ut mattan ännu?

Sedan blev det att ta tag i skivorna som skulle bli garnväggen. Jag köpte billiga limträskivor från Bauhaus och sågade dem i rätt form, borrade ett par hundra hål med 6 mm borr och sedan efter lite date med sandpappret så spraymålade jag dem vita. Nästa steg var att tillverka de små pinnarna som garnen skulle hängas upp med. Från samma trogna byggvaruhus köpte jag 6mm rundträpinnar och sågade ner dem till 7 cm långa bitar som sedan också skulle slipas. Suck! Detta var kanske det mest frustrerande och trista moment. För jag hade många pinnar…

Nu har jag inga bilder på mellanskeden i processen men så här började det sedan se ut då skivorna var fastskruvade i väggen:

Skum belysning och några enstaka garnnystan har hittat sin plats redan.

Skum belysning och några enstaka garnnystan har hittat sin plats redan. Beklagar bildkvalitén, telefjongen är inte den bästa kameramojängen.

Nu börjar redan fler nystan vara på plats! Det börjar arta sig  :)

Nu börjar redan fler nystan vara på plats! Det börjar arta sig :)

Och så här såg det ut då jag var klar!

Och så här såg det ut då jag var klar!

 

Till historien hörde att jag samtidigt införskaffade tre stycken omålade trälådor med lock, som jag målade vita. Detta var lite väl såttigt och jobbigt, men de böt färg åtminstone. De fick bli förvaringslådor för tillbehör, halvfärdiga arbeten och garn som jag inte ville ha upp på väggen av olika anledningar.

Lampan som syns på bilderna ovan är en urgammal spot som man kan fästa med en klips i trappan. Den är långt ifrån vacker men har visat sig vara ypperlig som arbetsljus, bara att ställa in den och lysa på händerna så ser man att jobba bra.

garnhörna_vägg

Här är ännu en närbild över garnväggen

garnhörna_vägg2

Och från andra sidan. Här syns även bra hur jag har format träskivan så att den följer efter trappornas form.

Fortsättning följer i nästa inlagg! Har för många bilder och detta var ett långt projekt :)

spacer