Ett paket kom med posten

Nu har jag ett nytt projekt igen på gång!
Min väninna tipsade om följande mönster på en härlig rundhalsduk med herringbone mönster. Hittade ett italienskt merinogarn som dessutom var nedsatt i nätbutiken Sentikka och det kom snabbtsnabbt ett paket på posten hem åt mig :) Härligt med bra service!

Man blir ju så glad av mjuka paket!

Till mönstret så behöver man också 12:ans 80cm långa rundstickor, vilket jag inte hade från tidigare. Var på veckoslutet till Fiinaneule på Annegatan och köpte Knit Pro’s rundstickor i björk som man dessutom kan kombinera med olika långa kablar. Grymt fiffigt!

I paketet hade jag då 10 nystan á 50gr av ett italienskt merinogarn som jag fyndade till ett väldigt bra pris.

Mjukt mjukt merino

Började igårkväll med att testa en liten teststickning för att kolla att jag förstod mönstret rätt. Det finns en hel del videos och instruktioner på nätet för hur man skall sticka herringbone mönstret och det roliga är att alla skiljer sig från varann. Och nu när sjalen dessutom skall stickas som rund, så är man tvungen att modifiera mönstret lite. Instruktionerna på webbsidan är sist och slutligen helt bra bara man först förstår hur det skall fungera. Lärde mig några engelska förkortningar på köpet också!

Men för tusan, hur frustrerande är det inte att försöka räkna 220 maskor och vara säker på att man har lagt upp alla? Försök inte iaf se på tv med ena ögat och räkna samtidigt… Blir inte bra. Trust me.

Men läget just nu är att jag har några varv gjort på sjalen och det ser riktigt mysigt och lovande ut.

spacer