Den tragiska tröjan

Förra sommaren började jag sticka min första tröja för eget bruk. Vuxenstorlek då. Garnet blev Novitas Hanko bomullsgarn och mönstret hittade jag på garnstudio.com. Efter många timmar hade jag klar min första tröja:

troja

Min fina sommartröja

Problemet var ju bara det att den inte gick på mig! Det som skulle bli en lös och skön (följde mönstrets storlek L) sommartröja blev något som en 10-åring kanske skulle få på sig. Suck! Det är orsaken till att inga trådändor är fästa på bilden. Nåja, där fanns nog en massa andra “intressanta” lösningar som jag gjorde längs med vägen, men den skulle ha varit helt fin trots det.

Så, efter att den fått ligga längst underst i min projekthög i sisådär ett halvt år, så tog jag fram den igen. Klarade till och med av att se på den utan att börja muttra en massa fula ord. Sedan med sorg i hjärtat sprättade vi med mamma upp den på ca 10 min. Resultatet ser ni nedan.

Hankogarnet får verkligen stå för termen återvinning.

Hankogarnet får verkligen stå för termen återvinning.

Nästa fråga är ju då vad ska jag börja göra med dessa små nystan. Möjligen får en av våra soffdynor ett nytt överdrag. Vi får se!

spacer