Då Mårran gick på kalas

Ett födelsedagskalas närmade sig och jag fick igen äran att baka 2-årstårtan. Önskan var Mårran och instruktionerna var “fria händer, go wild”. Challenge accepted!

Kanske inte så söt utanpå, men nog innuti!

Kanske inte så söt utanpå, men nog innuti!

Mårran blev 30-40 cm hög och bestod av chokladbotten och vaniljmousse som fyllning. Totalt bakade jag tre olika stora kakbotten (12 cm, 20 cm och 24 cm), som jag sedan byggde ihop och skar ner till rätt form.

De två ljusen placerades på den snötäckta stenen

De två ljusen placerades på den snötäckta stenen

Jag gjorde två nivåer av stöd mellan lagren. Ikeas smoothiesugrör var perfekt för att bygga upp stödet. Sedan täckte jag in några utskärda pappcirklar med ElmuKelmu (klingfilm?) och de fick fungera som viktfördelare.

Sprickorna i sockermassan fick en gullig förklaring om att Mårran har torr hud nu på vintern :)

Sprickorna i sockermassan fick en gullig förklaring om att Mårran har torr hud nu på vintern :)

Täckningen gjorde jag med en blandning av färgad sockermassa och vit marshmallowmassa. Tyvärr gick det inte helt enligt planerna då jag skulle flytta den väldigt stora utkavlade massan på kakan – den sprack och lade sig dåligt med vecken. Det var första gången jag gjort ett så stort sockermassalager, så visste inte i förväg hur det skulle gå. Det harmade mig att det inte blev bra, men i den situationen fanns inget annat jag kunde göra än att försöka rädda vad som rädda gick.

Mottagningen av födelsedagsbarnet hade dock varit positiv och söt i smaken blev nog Mårran, trots den “torra huden” :)

Mårran :)

Mårran :)

spacer