Bomullströja till en söt treåring

Nu kan jag äntligen berätta om mitt stora projekt den här våren/sommaren. Har stickat min första tröja, som jag idag gav som gåva till en väldigt tjusig treåring!

Tröjan är gjort på Novitas Miami garn gjort av hälften bomull och hälften akryl. Mycket mjukt och skönt garn, lätt att sticka med, rekommenderar! Använde mig av 3,5 stickor, fastän jag borde ha bytt till fyrans stickor efter ribben, men det glömde jag och märkte det först halvvägs in på bakstycket. Mönstret är från sommarens Novitatidning.

Väldigt roligt att sticka men utmanande att dels tolka mönstret och dels att sedan lägga ihop hela tröjan. Och vilken mängd trådändor att fästa… Visste inte riktigt vilken teknik är bäst för att sy ihop sömmarna, så efter många försök, sprättande och några fula ord så sydde jag med två olika färgs garn. Vitt för de vita ränderna, brunt för de bruna och självklart då turkost för ribbstyckena. Har knutit knutar så det räcker för en stund framöver nu.

Är lite osäker på hur de håller ihop i t.ex. tvättmaskinen, men det går ju lätt att korrigera ifall sömmarna öppnar sig. Värre är det ifall de stickade delarna börjar öppna sig.

Lyckades inte med knapphålen, så det blev fastsydda knappar

Färdiga tröjan :)

spacer

Leave a reply

Är du robot eller människa? *