Besök till garnoutlet

Härom veckan var jag med min stickningskumpan till Menita outletten i Sökö ostare. Det var lite knepigt kanske att hitta butiken, men när vi väl var där så var det ju väl värt det. Vilken garnhimmel! Vi tassade omkring som små barn och tafsade och kände på mängder av ljuvliga garn. Skulle vi varit rika och inte behöva ödsla tid på jobb och studier så skulle vi säkert ha köpt upp halva butiken och gott kunnat sitta och sticka/virka i några år framåt.

Nåväl, ganska så lugna var vi med uppköpen. Min officiella orsak att besöka garnhimmeln var att köpa knappar till tröjan som jag stickat. Dem hittade vi. Sen kanske det fastnade med sig några nystan garn till :)

Dessa ljuvligheter var dessutom på rabatt!

Det italienska merinogarnet är så mjukt att man nästan känner sig dum då man sitter och gnuggar det mot kinden och ooh:ar och aah:ar… Very nice. Vad månntro man borde göra av det? Ett nystan är 50gram och stickrekommendationen är 6-7.

Italiensk 86 % pure new wool merino och 14 % polyamide

Sedan fyndade jag även blått Novita Tempo garn som jag har använt mig mycket av. Det var förra vinterns säsongsgarn och jag blev jätteglad att hitta en skön färg av det ännu kvar. Kanske det borde bli en kompis till min osymmetriska flätdyna som dekorerar soffan just nu?

Lite mera Tempo är aldrig fel

Som sammanfattning, Menita outlet i Sökö är ett välvärt utflyktsmål och herren som stod vid kassan var verkligen pratsam och berättade mycket om företaget och butiken (trots att de hade stäng 15 min sen…). Plus att vi fick varsin glass då vi gick – very nice! :)

spacer