60 års tårtor i 70-tals stil

Här är en snabbis på hur helgens 60 års kakor blev o se ut. Testade nya FunCakes sockermassa och det var mycket bättre att jobba med och smakade enligt mig också godare än Regalice som jag tidigare använt mig av. Lite söt nog och karkkiaktig.

Temat var som sagt 70-tal och hade inte planerat kakorna så supernogrannt innan jag började göra. Ville testa på någon form av marmorerad yta. Slutresultatet blev inte alls somjag tänkt mig, men ganska okej ändå!

Den första så rullade jag in orange, gult och brunt i vita sockermassan och vred runt lite för att sedan kavla ut det. Det är den första kakan på bilden som fick namn och födelsenumret på sig. Som man kanske ser så är den inte så värst klar i färgerna och det bruna dominerae ganska starkt.

Till den andra kakan lämnade jag färgrullorna mera synliga och fick mycket starkare färger och mönstret blev riktigt intressant. Det råkade dessutom bli en ljusbrun rand som gick vågigt runt hela kakan, såg riktigt kuligt ut :)

Det roligaste var nog att kavla ut sockermassaklumpen, då den ändrade färg och form med varje kaveltag.

Ljusa botten med hallon- och citronlimevitchokladfyllning!

spacer